Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit karbanátky z ryb a vařených brambor

Jak připravit karbanátky z ryb a vařených brambor | recept na rybí karbanátky. Karbanátky z ryb a brambor jsem poprvé připravovala z kapra, kterého nemáme moc v oblibě. V této úpravě nám chutnal, ale odstraňování kostí dalo dost práce. Proto je nyní připravuji z tresky (rybího filé). A protože karbanátky obsahují jak maso (rybu), tak přílohu (brambory), obvykle je doplním jen salátem z čerstvé zeleniny.

Co je potřeba

  • 200 g rybího masa (treska)
  • 200 g vařených brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • pepř
  • lžička zázvoru
  • lžička uzené papriky
  • 1 vejce
  • strouhanka na zahuštění
  • tuk na smažení
  • trojobal
1

Rybí maso umelte na masovém strojku nebo rozmixujte tyčovým mixerem. Předem odstraňte kůži a kosti.

2

Do misky k rybímu masu najemno rozstrouhejte uvařené brambory, přidejte drobně pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Okořeňte, rozklepněte do směsi vejce, zahustěte strouhankou a spojte dohromady. Jestliže se směs nedaří spojit, přidejte žloutek nebo lžíci mléka.

3

Z hmoty tvarujte navlhčenýma rukama menší kuličky. Obalte je v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a kuličky zploštěte do tvaru karbanátků.

4

Karbanátky smažte z obou stran ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku. Po usmažení papírovým ubrouskem odsajte přebytečný tuk a ihned podávejte.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.