Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kaštanové košíčky s mandlovou nádivkou | nepečené cukroví

Jak připravit kaštanové košíčky s mandlovou nádivkou | nepečené cukroví. Mandlová nádivka provoněná rumem a vanilkovým cukrem mezi dvěma vrstvami čokoládové polevy z lahodných ledových kaštanů. To je košíček podle následujícího postupu.

Co je potřeba

Z uvedeného množství vytvoříte 50–55 košíčků (košíčky s průměrem 2,5 cm)

  • 4 čokoládové tyčinky Ledové kaštany
  • 80 g rostlinného tuku Omega

Na mandlovou nádivku:

  • 100 g mletých mandlí
  • 70 g moučkového cukru
  • 60 g rostlinného tuku Omega
  • 50 ml rumu
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 lžíce mléka

sloupnuté mandle na ozdobu

1

Na přípravu mandlové nádivky rozpusťte v kastrůlku rostlinný tuk.

2

Přisypte moučkový cukr a mleté mandle.

3

Do promíchané směsi pak přilijte mléko, rum a ochuťte vanilkovým cukrem. Za stálého míchání nechejte probublat.

4

Takto připravenou nádivku přemístěte do misky a nechejte chladnout. Nádivka tím postupně tuhne.

5

Nyní ve vodní lázni rozpusťte nalámané ledové kaštany s rostlinným tukem.

6

Na dno papírových košíčků nalijte 1 lžičku řídké čokoládové polevy a nechejte lehce zatuhnout. Tuhnutí urychlíte, když dáte košíčky na pár minut do lednice.

7

Na čokoládu pak naneste ½ lžičky zchladlé mandlové nádivky.

8

Nádivku zalijte čokoládou a zároveň do ní vtiskněte mandli na ozdobu. Takto nechejte v pokojové teplotě ztuhnout.

Kaštanové košíčky skladujte v lednici, prodloužíte jejich trvanlivost. Z chladu je vyndejte chvilku před servírováním, aby vynikla jejich lahodná chuť.

Výtečné jsou i košíčky připravené z Extra hořkých ledových kaštanů, které dokonale vyváží sladkou mandlovou nádivku.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.