Co je potřeba

Marináda na maso:

  • 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • trochu tymiánu
  • sůl
  • 5 lžic piva
  • 4 vepřové kotlety

Sýrový dressing:

  • 200 g Nivy
  • kelímek bílého jogurtu
  • sojová omáčka
  • podle potřeby sůl
  • oregano
  • podle potřeby smetana na rozředění
1

Nejprve si připravíme marinádu na maso. V misce promíchejte olej s prolisovaným česnekem a ostatními přísadami. Kdo má rád ostrá jídla, může do marinády přidat drcené chilli papričky nebo ochucený olej (na obrázku je olej s chilli). Bylinky použijte čerstvé, v případě sušených doporučuji opatrnost, je jich potřeba menší množství. V hotové marinádě obalte plátky masa.

2

Maso doporučuji naložit do marinády alespoň dvě hodiny předem. Chybu neuděláte ani tehdy, necháte-li je v marinádě delší dobu, třeba přes noc. Před úpravou je nechte hodinu při pokojové teplotě a poté ugrilujte nebo opečte na pánvi z obou stran. Na pánvi stačí opékat několik minut z každé strany, maso je rychle hotové a nesmí se vysušit.

3

Sýrovou omáčku připravíte rozmixováním Nivy s bílým jogurtem. Ochuťte sojovou omáčkou, okořeňte a jestliže je dressing příliš hustý, nařeďte ho smetanou nebo mlékem. Nakonec přidejte zelené bylinky. Dressing podáváme společně s kořeněným masem a vhodnou přílohou. Ať vám chutná!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.333335
Average: 4.3 (3 votes)