Co je potřeba

  • 40 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 60 ml mléka
  • sůl
  • mletý pepř
  • petrželová nať nebo pažitka
  • 5 vajec vařených natvrdo

Na obalení:

  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • tuk na smažení
1

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku rozředíme mlékem, prošleháme a krátce povaříme. Necháme částečně vychladnout.

2

Vejce zbavíme skořápek a raději je opláchneme pod vodou, abychom je zbavili i sebemenších kousků. Pak je pokrájíme nadrobno a vmícháme do bešamelu. Směs osolíme a okořeníme mletým pepřem. Kdo má rád pikantní jídla, může přidat špetku chilli papriček. Nakonec přidáme posekanou zelenou nať. Vymícháme hmotu, která nesmí být ani příliš řídká, ani příliš hustá (musí držet pohromadě).

3

Lžící namočenou ve vodě tvoříme koule, postupně je obalujeme v mouce, vejcích a strouhance. Po obalení v mouce je lehce zploštíme do tvaru vyšší placičky.

4

Obalené krokety vkládáme do horkého tuku a smažíme dozlatova z obou stran. Po usmažení odsajeme přebytečný tuk papírovým ubrouskem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3
Average: 3 (1 vote)