Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit krůtí maso s květákem | recept

Krůtí maso s květákem | recept. Krůtí maso má jemnou chuť a dobře se kombinuje s jinými výraznými chutěmi. Je oblíbené v dietní kuchyni, obsahuje velmi malé množství tuku a vysoké procento bílkovin. Krůtí prsa se dají v kuchyni všestranně využít, dají se smažit, péct i grilovat. Hodí se i k uzení. Podle odborníků na výživu by měl každý zkonzumovat alespoň 150 g krůtího masa týdně. Bohužel, krůtí maso je u nás stále nedoceněno. Zkuste to napravit a vyzkoušejte třeba tento způsob přípravy.

Co je potřeba

  • 400 g krůtího masa
  • 2 menší cibule
  • 1 květák
  • 2 polévkové lžíce rajského protlaku
  • špetka mleté skořice
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej
  • 2 hřebíčky
  • špetka koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • rýže jako příloha
  • kurkuma do rýže
1

Květák rozebereme na růžičky a 5 minut vaříme v osolené vodě. Pak scedíme a necháme oschnout. Krůtí maso z prsou nakrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno.

2

Na oleji opečeme předvařený květák. Pak ho děrovanou naběračkou vyjmeme a prozatím odložíme stranou na pozdější využití.

3

Na stejnou pánev, kde jsme opékali květák, vložíme kousky krůtího masa. Lehce ho osmahneme a přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Společně opražíme. Následně přidáme koření, sůl a 200 ml vody. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

4

Po dvaceti minutách přidáme rajčatový protlak, opečený květák a vše společně ještě 15 minut provaříme. Maso musí být měkké a pokrm by neměl mít moc šťávy. 

5

Ke krůtí směsi se jako příloha hodí rýže uvařená ve slané vodě se lžičkou kurkumy. Rýže obarvená kurkumou bude mít výraznou žlutou barvu.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články