Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit krůtí prsa v tvarůžkovém těstíčku | recept

Krůtí prsa v tvarůžkovém těstíčku | recept. Maso z krůtích prsou má nevýraznou chuť, při kuchyňské úpravě ho proto výrazněji kořeníme. Chuť masa zvýrazní i některé sýry – například sýr Niva, sýry parmazánového typu, uzené sýry a výborně se uplatní Olomoucké tvarůžky. Tvarůžky při zpracování přijdou o svoji typickou vůni, ale dodají masu zajímavou příchuť. Žádný strach mít nemusíte z toho, že kuchyni nevyvětráte, zápach při smažení není cítit. Jestliže máte v oblibě sezamová semínka, můžete je přidat k obalovací směsi. Přeji vám dobrou chuť.

Co je potřeba

  • krůtí prsa (kuřecí)
  • 1 vejce
  • 1 kulatý tvarůžek
  • 1 polévková lžíce mouky
  • mléko na zředění
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • tuk na smažení
1

Krůtí prsa nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Výhodnější je nakrájet si menší kousky, snáze se s nimi pracuje při obalování i smažení.

2

Těstíčko na obalení umícháme podle množství připravovaných plátků. Poměr je 1 celé vejce, 1 lžíce hladké mouky a 1 kulatý syreček. Sýr rozstrouháme na struhadle a po přilití malého množství mléka vyšleháme hustější hmotu. Podle chuti ji osolíme a opepříme.

3

Plátky masa obalíme v sýrové hmotě z obou stran. Těstíčko je husté, pomožte si rukama nebo pomocí lžičky naneste směs na maso tak, jako byste mazali chléb. Namazanou stranou plátek masa vložte na pánev s rozpáleným tukem a lžičkou přidejte směs i na druhou stranu masa. Smažte z obou stran dozlatova.

4

Hotové řízky mají nadýchaný pikantní obal a jsou šťavnaté. Nemusíte se bát zápachu v kuchyni při smažení. Téměř žádný není. Kdo neví, nepozná, že konzumuje zrající sýr, řízek má velmi dobrou pikantní chuť. Vhodnou přílohou jsou brambory a zeleninový salát. Ať vám chutná!

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.