Jak připravit kuřecí plátky v chipsech | recept na řízky obalované v bramborovoých lupíncích. „Zdravé nebo nezdravé“? Těžko říct. Rozhodně ale výborné. Chipsy zdravé nejsou, ale na druhou stranu jsou tyto „řízky“ zdravě pečené v troubě. Dalším bonusem je snadná a rychlá příprava. A co víc, pokaždé můžete mít jiné. Stačí pouze vyměnit koření v marinádě a příchuť chipsů. Tak co, už je Vám také jasné, že přimhouříte oko nad chipsy a kuřecí plátky vyzkoušíte?
Co je potřeba
6 menších kuřecích nebo krůtích prsních řízků
200–250 g bílého jogurtu
3 velké stroužky česneku
4 snítky rozmarýnu
2 sáčky chipsů (brambůrků) 2 balení po 150 g, chipsy s příchutí cibule se zakysanou smetanou
1
Nejprve si připravte marinádu. Bílý jogurt smíchejte s prolisovanými stroužky česneku a posekaným rozmarýnem.
2
Kuřecí plátky omyjte, zlehka vysušte a naložte do marinády. Marinujte alespoň 2 hodiny.
3
Chipsy rozdrťte na malé kousky a vsypte do mísy.
Kuřecí plátky postupně vyndávejte z marinády, tu nestírejte, nechejte jen lehce okapat a obalte v rozdrcených čipsech. Ty řádně přitlačte rukou.
4
Takto připravené plátky přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě cca 40 minut na 180 °C.
5
Podávejte s bramborovou kaší či jen tak odlehčeně s jakýmkoliv salátem.
Rozmarýn přidaný do marinády můžete směle vyměnit za jiné, Vámi vybrané a oblíbené koření, nebo nechat marinádu jen s česnekem. Stejně tak můžete zaměnit příchuť chipsů.
Do marinády přidejte mletou červenou papriku a obalte v paprikových chipsech, to má něco do sebe.
Kuřecí řízky na divoko | recept. Kuřecí maso se těší všeobecné oblibě, ale přece jen je spousta těch, kteří ho moc nemusejí pro jeho fádní chuť. Klasi…
Jak připravit placičky z mletého masa s houbovou náplní | recept z mletého masa. Mleté maso je ideální pro začínající kuchaře. Lze zpracovat mnoha způ…
Jak upéct plněné šišky z mletého masa | recept z mletého masa. Šišky z mletého masa si můžete připravit dvojím postupem a to podle toho, kolik máte zr…
Jak připravit zbojnickou hovězí pečeni | recept na tradiční zbojnickou roládu. Zbojnická roláda je jednoduchá úprava hovězího masa. Je to vlastně závi…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku