Lívance s čerstvým ovocem

Co je potřeba

500 ml mléka,
200 g hladké mouky,
100 g hrubé mouky,
25 g krupicového cukru,
10 g droždí,
2 lžíce oleje,
2 lžíce rumu,
1 lžička citrónové kůry,
1 vejce, sůl

Ovocná směs:
300 g lesního ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky apod.),
200 g měkkého tvarohu,
100 g moučkového cukru,
50 g vanilkového cukru

Tipy

Vyzkoušejte také recept na lívance bez kynutí z pořadu Kluci v akci na HOBBYs.CZ.

Kroky: 

Připravíme si droždí. To promícháme s cukrem, rozředíme vlažným mlékem, přidáme hrubou mouku, promícháme a necháme kynout.

Do větší mísy nastruháme citrónovou kůru, přidáme zbylé vlažné mléko, celé vejce, rum a nakonec rozšleháme.

Do směsi přisypeme hladkou mouku, vykynutý kvásek, mírně osolíme, promícháme a necháme pěkně v teple vykynout.

Lívance smažíme na obou stranách dozlatova, podáváme s prohřátými lesními plody smíchanými s moučkovým cukrem, ozdobíme tvarohem, vanilkovým cukerme, čokoládovými kousky a lístkem máty.

Dobrou chuť!