Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit lahodný likér z kešu a kokosového mléka | recept

Jak připravit lahodný likér z kešu a kokosového mléka | recept. Výborný kokosový likér, který je výjimečný nejen pro svou krémově jemnou chuť a vláčnou konzistenci z dužiny oříšků, ale i tím, že s nepatrnou obměnou lze připravit i v plně veganské verzi.

Co je potřeba

  • 800 ml kokosového mléka (2 plechovky)
  • 200 ml smetany na vaření
  • pro veganskou verzi: 200 ml kokosového krému (kokosové smetany)
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 g kešu oříšků
  • 1 lžička vanilkového extraktu či aroma
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 200–300 ml koňaku či rumu
  • 250 ml vody k namočení kešu oříšků
1

Přibližně hodinu před přípravou likéru namočte kešu oříšky do vody. Nasají tekutinu, změknou a lépe se rozmixují. 

2

Poté je slijte a společně se smetanou, kokosovým mlékem a cukrem rozmixujte co nejjemněji ve výkonném přístroji.

3

Směs přeceďte přes sítko do kastrůlku a propasírujte.

4

Pokud nemáte dostatečně výkonný mixér a v sítku vám, jako mně, uvíznou nerozdrcené oříšky, rozmixujte je s několika lžícemi tekutiny tyčovým mixérem na pastu.

5

Tu pak současně se skořicí, muškátovým oříškem a vanilkovým extraktem přidejte do kastrůlku s mléčnou směsí a společně na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte, dokud nezačne vřít. Poté odstavte z plotny a nechejte vychladnout.

6

Na závěr vmíchejte rum či ještě lépe koňak.

7

Likér poté rozlijte do čistých lahví a nechejte v chladu alespoň týden odležet. Teprve pak vystoupí lahodná chuť kokosu.

Před rozléváním do skleniček a následným ochutnáváním likér v lahvi dobře promíchejte.

Kokosové mléko je v tomto likéru neocenitelné. Ale pravdou je, že je poměrně tučné.  Pokud byste tedy ocenili méně kalorickou variantu, můžete místo kokosového mléka v plechovce sáhnout po kokosovém nápoji Alpro. Likér s ním je o něco řidší a méně hutný.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.