Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit luxusní paštiku z husích jater | recept

Jak připravit luxusní paštiku z husích jater | recept. Jak na poslední chvíli vytvořit vánoční jedlý dárek, nebo večeři za kterou vás budou všichni chválit? Opravdu snadno. Vyzkoušejte recept na tuto chutnou paštiku z husích jater.

 

Co je potřeba

  • 200 gramů husích jater
  • 1ks bobkového listu
  • 90 gramů másla
  • 1 velká šalotka nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky nasekaných lístků tymiánu
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce sherry
  • 2 lžíce tučné smetany
  • opečený toustový chléb k podávání
1

V kastrůlku na středním ohni rozehřejeme polovinu másla. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, utřený česnek, bobkový list a tymián. Opékáme přibližně pět minut.

 

2

Přidáme nakrájená játra, která jsme odblanili a osušili. Prudce opečeme. Občas obrátíme. Játra musí být zvenku opečená, uvnitř růžová.

3

Odstavíme, přidáme sherry podle chuti, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

4

Nezapomeneme vyjmout bobkový list a celou játrovou hmotu přendáme do mixéru. Přidáme zbytek másla a smetanu.

5

Rozmixujeme dohladka a ještě jednou ochutnáme a je-li třeba, dochutíme. V případě, že chceme paštiku hodně jemnou, můžeme propasírovat přes sítko.

 

6

Paštiku rozdělíme do připravených mističek, nebo skleniček. Povrch můžeme ozdobit snítkou tymiánu. Paštiku necháme zcela vychladnout a přikryjeme potravinářskou folií. Pokud nebudeme hned konzumovat, povrch paštiky přelijeme rozpuštěným máslem aby se k paštice nedostal vzduch. Podáváme s opečeným toustovým chlebem a nikdy nezapomeneme hlavní ingredienci LÁSKU.

Autor: Jana P.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.