Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit měkké čokoládové karamelky | recept na fudge

Jak připravit měkké čokoládové karamelky | recept na fudge. Za tento recept děkuji jedné studentce v Americe, které se v roce 1889 nepovedl karamel a vznikla jí pouze hmota, kterou nazvala fudge. No, pouze hmota … fudge je přímo luxusní hmota. Sladká, měkká a vláčná, v tomto případě vyladěná kvalitní čokoládou, špetkou skořice a mandlemi. To vše ve spojení s kondenzovaným mlékem a máslem vytvoří laskominu přímo neuvěřitelnou.

Co je potřeba

  • 400 g čokolády na vaření (nejméně s 50 % kakaa)
  • 1 plechovka kondenzovaného zahuštěného slazeného mléka
  • 100 g másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 50 g nasekaných mandlí na posypání

 

1

Čokoládu s máslem společně rozpusťte ve vodní lázni.

2

Tekutou čokoládu přilijte do mísy ke kondenzovanému mléku a současně ochuťte skořicí a vanilkovým extraktem. Směs důkladně promíchejte.

3

Vláčnou polotekutou hmotu přelijte do formy či pekáčku vyloženého alobalem, případně pečicím papírem. Posypte nasekanými mandlemi. Ty dlaní jemně přimáčkněte, aby při následném krájení neodpadávaly.

4

Fudge uložte do lednice vychladit, nejlépe přes nocPak už jen nakrájejte ostrým nožem na kostičky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Čokoládovo-karamelovou lahůdku uchovávejte v lednici, kde vydrží i měsíc.

Tuto úžasnou sladkou, měkkou a vláčnou čokoládovou karamelku můžete místo mandlí posypat například nasekanými lískovými oříšky nebo pistáciemi. A pokud vezmete do ruky cukrářské zdobení se zimními motivy, rázem máte dokonalou záležitost na vánoční stůl.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.