Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit melounové špízy s nakládaným sýrem

25. Prosinec 2020

Jak připravit melounové špízy s nakládaným sýrem | recept na lahodné pohoštění. Meloun a sýr si jednoduše rozumí! Chuť sladkého melounu, ať už jakékoliv barvy a typu, v kombinaci se sýrem, ať už jakékoliv chuti, zaručeně osloví a zaujme. V tomto receptu přináším verzi typického vodního melounu se slaným balkánským sýrem. Vše celkem netradičně dochucené mátou.

Co je potřeba

  • 300 g balkánského sýru či fety
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • pepř
  • 2 hrsti čerstvé máty (1 hrst do marinády, 1 hrst na ozdobu)
  • 500 g melounu (vodní, žlutý, galia aj.)
1

Sýr nakrájejte na kostky o velikosti 1–2 cm. Naložte je do marinády z olivového oleje, vinného octa, javorového sirupu, pepře a najemno nasekané 1 hrsti máty. Takto připravený sýr nechejte uležet v lednici ideálně přes noc.

2

Dužinu ideálně bezpeckového melounu nakrájejte na kostky přibližně stejně velké jako kostky sýra.

3

Na ozdobné jehlice či párátka napichujte kostku melounu, na to kostku naloženého sýru, a na závěr lístek máty.

4

Servírujte položené na zbylých lístcích máty.

Typ přidaného sirupu není striktně daný. Já měla doma javorový sirup, ale lze použít v podstatě jakékoliv tekuté sladidlo – jakýkoliv sirup ze široké obchodní nabídky.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.