Jak připravit naložený bůček
07. Srpen 2020
Chcete-li ideální chuťovku k pivu, zvolte tento recept na naložený bůček. Vytvoříte tak naprosto úžasný, pikantnější a především mužským osazenstvem vítaný naložený bůček, který se k pivu hodí naprosto dokonale. Oceníte ho při oslavách, jelikož ho budete mít připravený v „záloze“, jen ho následně nakrájíte, ale i jako studenou večeři s chlebem a kyselou okurkou.
Co je potřeba
- 1 kg – libový vepřový bok v celku (bez kosti, bez kůže)
- 12 stroužků česneku
- 7 kuliček celého pepře
- 7 kuliček nového koření
- 7 lístků bobkového listu
- sůl
Na marinádu:
- 15 stroužků česneku – prolisovaných
- 1 lžička černého mletého pepře
- 1 lžička červené sladké papriky
- 1 lžička kari
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce worcesterové omáčky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
Místo běžného, syrového, bůčku je možné použít i jemně zauzený bůček – vyzkoušela jsem a není to vůbec špatné. I ten chvilku povařte.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit hořčicový vepřový bůček | recept
Hořčicový vepřový bůček | recept. Vepřové maso a vepřový bůček obzvlášť, nepatří mezi masa, která bychom měli konzumovat často. Obsahuje příliš velké…
Jak upéct glazované bůčkové jednohubky
Jak upéct glazované bůčkové jednohubky | recept na glazované bůčkové jednohubky aneb retro jednohubky. Dnešní recept je vzpomínkou na časy, kdy se vep…
Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě
Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě | recept na grilované vepřové maso a medovou marinádu. Doporučuji vyzkoušet následující marinádu na maso. Je e…
Jak ugrilovat kotlety s rozmarýnem
Léto je v plném proudu a tak mnoho z nás dává přednost rychlým, jednoduchým jídlům na grilu. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale třeba i na balkoně v…
Jak připravit domácí prejt
Dnešní recept se rozhodně nedá považovat za zdravé jídlo, ale občas si dopřát třeba domácí prejt nikomu neuškodí. Prejt byl mojí nejoblíbenější zabíja…
Diskuze k článku