Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit naložený bůček

07. Srpen 2020

Chcete-li ideální chuťovku k pivu, zvolte tento recept na naložený bůček. Vytvoříte tak naprosto úžasný, pikantnější a především mužským osazenstvem vítaný naložený bůček, který se k pivu hodí naprosto dokonale. Oceníte ho při oslavách, jelikož ho budete mít připravený v „záloze“, jen ho následně nakrájíte, ale i jako studenou večeři s chlebem a kyselou okurkou.

Co je potřeba

  • 1 kg – libový vepřový bok v celku (bez kosti, bez kůže)
  • 12 stroužků česneku
  • 7 kuliček celého pepře
  • 7 kuliček nového koření
  • 7 lístků bobkového listu
  • sůl

Na marinádu:

  • 15 stroužků česneku – prolisovaných
  • 1 lžička černého mletého pepře
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • 1 lžička kari
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce worcesterové omáčky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
1

Bůček dejte do hrnce a společně se očištěnými stroužky česneku a kořením vařte 50 minut. Po uvaření bůček vyndejte a nechejte zcela vychladnout.

2

Mezitím vymíchejte marinádu. Prolisované stroužky česneku smíchejte s kořením a dalšími surovinami a vytvořte hutnější směs. Pokud bude směs až příliš hutná, přidejte olej.

3

V marinádě následně uvařený a vychladlý bůček obalte a i s klidně menší vrstvou marinády, pokud Vám zbyla, pevně zabalte do potravinářské folie a alobalu.

4

Takto naložený bůček dejte na 4–5 dní do lednice uležet.

Místo běžného, syrového, bůčku je možné použít i jemně zauzený bůček – vyzkoušela jsem a není to vůbec špatné. I ten chvilku povařte.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak ugrilovat kotlety s rozmarýnem
Léto je v plném proudu a tak mnoho z nás dává přednost rychlým, jednoduchým jídlům na grilu. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale třeba i na balkoně v…
Jak připravit domácí prejt
Dnešní recept se rozhodně nedá považovat za zdravé jídlo, ale občas si dopřát třeba domácí prejt nikomu neuškodí. Prejt byl mojí nejoblíbenější zabíja…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.