Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit nepečené arašídové košíčky s čokoládou

 Jak připravit nepečené  arašídové košíčky s čokoládou. Čokoláda a arašídové máslo, tedy dvě suroviny potřebné k přípravě raz dva hotových nepečených košíčků.  A vlastně jakých? Sladkých či slaných? Každopádně zvláštních, zajímavých, cizích, prostě jiných. Dejte jim ale šanci. Jen s nimi totiž poznáte poměrně neznámou kombinaci chutí, ve které se propojí lehce slané arašídové máslo s čokoládou. A věřte, že spojení je to bravurní. Prvotní rozpaky budou vystřídány milým překvapením a následnou jasnou závislostí.

Co je potřeba

Z uvedeného množství připravíte přibližně 24 – 27 košíčků

  • 200 g čokolády na vaření či kvalitní hořké čokolády (přibližně s 50 % kakaa)
  • 100 g arašídového másla (lépe s křupavými kousky arašídů – typ „crunchies“)

Na dozdobení:

  • malé papírové košíčky s 2,5 cm dnem
  • nesolené arašídy na posypání

 

1

Nalámanou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Pro větší lesk můžete přidat kapku rostlinného tuku či oleje. K jemnému naředění, aby se čokoláda následně snáze nanášela do košíčku, můžete přidat kapku mléka či smetany.

2

Na dno papírových košíčků naneste lžičku rozpuštěné čokolády. Opravdu stačí pouze malá lžička, jen aby pokryla dno a více než polovina čokolády zbyla na horní vrstvu. Košíčky s čokoládou dejte na 5 – 10 minut do lednice vychladit. Jemné zatuhnutí v lednici zajistí, že se jednotlivé vrstvy nepropojí dohromady.

3

Na čokoládu naneste vrstvičku arašídového másla. Zde také jedna rada – pro lepší nanášení máslo lehce zahřejte v mikrovlnce. Po vrstvě arašídového másla vložte košíčky opět na pár minut do lednice.

4

Nakonec naneste třetí a závěrečnou vrstvu čokolády.

5

Nyní, do ještě tekuté čokolády, jemně vtlačte pár nesolených arašídů na ozdobu. 

Košíčky nechte ztuhnout a můžete ihned podávat. Skladujte v chladničce.

Pokud se vám košíčky s hořkou čokoládou nezdají ani trochu sladké, neváhejte a pro sladší verzi použijte kvalitní mléčnou čokoládu

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.