Co je potřeba

Co budeme potřebovat na korpus:

  • 300 g piškotů
  • 50 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 20 ml mléka
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 lžičku vanilkové esence

Na krém si přichystejte:

  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce krupice
  • 400 g tvarohu
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 2 vrchovaté lžíce cukru

Na polevu si připravíme:

  • 50 g hořké čokolády
  • 1 lžíci mléka
1

Nejprve rozemeleme piškoty a nasypeme je do hlubší mísy. Máslo rozpustíme a přilijeme k piškotům, přidáme cukr, mléko, kakao i vanilkovou esenci. Vypracujeme na těsto. Připravíme si formu, není třeba ji vymazávat. Na její dno vmačkáme těsto, vytvoříme jím jednolitou vrstvu. Vložíme do lednice, aby korpus trochu zatuhl. 

2

Mezitím si přichystáme krém. Mléko nalijeme do hrnce, přisypeme krupici a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile nám směs zhoustne, sejmeme z ohně a necháme trochu zchladnout. Tvaroh nandáme do hlubší mísy, přisypeme citronovou kůru a osladíme cukrem. Po částech ke tvarohu zašleháváme krupicovou kaši. Směs zpracováváme tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém. 

3

Z lednice vyjmeme formu s korpusem, rozetřeme na něj tvarohovou náplň a vložíme zpět do chladu. Nakonec zbývá dodělat polevu.

4

Ve větším rendlíku přivedeme k varu vodu, postavíme na něj ohnivzdornou misku nebo menší rendlík a do něj nasypeme čokoládu nalámanou na kostičky a přilijeme lžíci mléka, za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Necháme ji krátce zchladnout, ale pozor aby neztuhla, v tom případě je třeba ji znovu rozpustit. Z ledničky vyjmeme pekáč s koláčem a polijeme ho polevou, pomocí špejle pak vytváříme různé tvary (viz ilustrační fotografie). Nakonec opět vrátíme do chladu, aby poleva zatuhla.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)