Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit nepečený oříškovo-čokoládový srnčí hřbet

Jak připravit nepečený oříškovo-čokoládový srnčí hřbet | recept na nepečený srnčí hřbet. Excelentní laskomina, která by se dala výstižně shrnout touto jednou větou: to pravé ořechové pro milovníky čokolády. Tím je vystiženo vše podstatné. Srnčí hřbet je totiž doslova napěchovaný oříšky a čokoládou. Doplněné piškoty z této chuťově dokonalé kombinace vytvoří netradiční nepečený dezert, který se svým složením odklání od svých tradičních tvarohových, jogurtových či smetanových kamarádů.

Co je potřeba

Uvedené množství je do formy o velikosti  11cm x 21 cm (menší srnčí hřbet).

  • 1 balíček piškotů
  • 300 g čokolády na vaření (obsahující alespoň 50 % kakaa)
  • 100 gramů mletých lískových oříšků
  • 1 lžíce tmavého kakaa
  • 50 g másla
  • 1 plechovka kondenzovaného zahuštěného slazeného mléka

+ rum na pokapání piškotů

1

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem.

2

Po rozpuštění vmíchejte slazené kondenzované mléko a nechejte dále ve vodní lázni několik minut prohřát.

3

Pak odstavte a vmíchejte kakao.

4

Směs přelijte do větší mísy a přimíchejte najemno namleté oříšky. Měla by Vám vzniknout poměrně hutná, ale stále litá směs. Pokud bude ale až příliš tuhá a nepůjde do formy pohodlně nanést, přilijte do ní na zředění přiměřené množství rumu.

5

A nyní začněte vrstvit. Do srnčího hřbetu vyloženého alobalem dejte první tenkou vrstvu čokoládové směsi.

6

Na ní vyskládejte piškoty a pokapejte je rumem.

7

Takto pokračujte, dokud forma není plná.

8

Zakončete vrstvou čokoládové směsi a dejte nejlépe přes noc zatuhnout do lednice.

9

Po vychlazení a zatuhnutí „to pravé ořechové pro milovníky čokolády“ krájejte ostrým nožem na užší plátky a servírujte. Po očku sledujte, jak se z nečokomilců rázem stanou její milovníci.

Do oříškovo čokoládové směsi můžete použít rovněž vlašské ořechy či mandle.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.