Opečený tvaroh s vejci | recept. Máte rádi ke svačině nebo k večeři vejce jakýmkoliv způsobem upravené a dochází vám inspirace? Připravte si vejce jako volské oko s opečeným tvarohem. Netradiční kombinace vám zachutná a zároveň zalichotí vaší snaze najíst se lehce a zdravě. Příprava pokrmu je jednoduchá a vhodná pro méně zkušené v kulinářské oblasti.
Co je potřeba
tvrdý tvaroh
máslo
vejce
rukola
petrželka
sýr na strouhání
sůl, pepř
1
Na pánvi rozpálíme olej a vyklepneme jednotlivá vejce. Pokud máme lívanečník, vejce nasázejte raději do lívanečníku, kde nám vzniknou stejná, nerozlitá volská oka. Po chvíli smažení teplotu snížíme, a to v době, když se bílek začne smažit a volská oka pozvolna dopečeme. Až okraje začnou zlátnout, vypneme smažení, vejce ještě postupně "dojdou". Vejce osolíme nebo podle chuti opepříme.
2
Tvrdý tvaroh rozkrojíme tak, abychom získali tolik plátků, kolik chceme. Z jednoho balení to mohou být maximálně čtyři plátky. Opečeme je z obou stran na pánvi na rozpáleném másle a přendáme je na teplý talíř.
3
Na každý opečený tvarohový plátek položíme jedno volské oko a můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Další varianta může být přidaný ochucený měkký tvaroh. Talíř můžeme barevně doplnit rukolou, petrželkou nebo nakrájeným rajčetem.
Jak správně uvařit vejce | rady. Připravit vejce, tak jak jej máme rádi, je někdy opravdu umění. Musíme mít na mysli, že jen opravdu čerstvá a kvalitn…
Sýrové suflé | recept. Připravit hezky nadýchané, správně vyběhlé suflé se občas nepodaří ani zkušenému kuchaři. Aby se tato šlehaná specialita povedl…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku