Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit oříškovou pomazánku z bílé čokolády | recept

Jak připravit oříškovou pomazánku z bílé čokolády | recept. Tato jednoduchá a rychlá pomazánka z bílé čokolády, oříšků a smetany je opravdu luxusním mlsáním na lžičku. Taková Nutella v bílém. Sladká a lahodná.

Co je potřeba

  • 200 g bílé čokolády
  • 200 ml 33% smetany ke šlehání
  • 80 g jakýchkoliv oříšků bez slupky (kešu, lískové oříšky, mandle – mix či jen jeden druh)
  • 30 g moučkového cukru

 

1

Ve vodní lázni nechejte zvolna rozpouštět bílou čokoládu.

2

Do mixéru vložte vybrané oříšky s cukrem a rozmixujte na co nejjemnější konzistenci. Výkonný mixér dokáže z oříšků vytvořit přímo pastu. Ovšem drobné oříškové kousky ve výsledné pomazánce absolutně nevadí.

3

Rozmixovanou směs nasypte do mísy.

4

K rozpuštěné čokoládě přilijte smetanu pokojové teploty a promíchejte.

5

Následně ještě teplé vlijte do mísy s oříškovou směsí a vše dohromady propracujte.

6

Voňavou bílou dobrotu rozdělte do sklenic a uložte alespoň na dvě hodiny do lednice. Pak je pomazánka připravena k podávání, jelikož konzistencí je akorát tak na lžičku. V této podobě ale zůstane i po delším skladování, dál již netuhne. Je tak okamžitě k dispozici.

Vřele doporučuji zkusit verzi pouze s kešu oříšky. Svou nasládlou a jemnou chutí do pomazánky báječně zapadnou.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.