Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit ovesné kakaové placičky s arašídovým máslem | recept

Jak připravit ovesné kakaové placičky s arašídovým máslem | recept. Tyto kakaově tmavé placičky plné ovesných vloček, jsou spolu s lahodným arašídovým máslem a voňavou vanilkou opravdu  jedinečnou variantou něčeho dobrého na zub. Vedle klasických sušenek, keksů a tyčinek vyniknou svou snadnou a rychlou přípravou, a především svou nepečenou podobou.

Co je potřeba

Z uvedeného množství připravíte 45–50 placiček

  • 190 g krystalového cukru
  • 45 ml polotučného mléka
  • 75 g másla
  • 2 lžíce tmavého kakaa
  • 60 g arašídového másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu či aroma
  • 1,5 hrnku jemných ovesných vloček
1

V kastrůlku spolu nechejte na středním ohni pomalu a za stálého míchání rozpouštět máslo, mléko, cukr a kakao.

2

Jakmile směs začne vařit, přidejte arašídové máslo, ovesné vločky a vanilkový extrakt či aroma. Ovesné vločky můžete ještě před přidáním částečně pomlít, konzistence bude pak jemnější.

3

Za stálého míchání pomalu prohřívejte, dokud se arašídové máslo zcela nerozpustí a nepropojí s ostatními surovinami do husté směsi.

4

Z teplé směsi tvořte pomocí kávové lžičky bochánky a skládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Vypouklou stranou lžičky je lehce zmáčkněte do placiček. Pokud by v průběhu tvoření placiček směs příliš zchladla a začala se jemně drolit, stačí ji znovu prohřát na ohni.

Placičky nechte zaschnout a ztuhnout při pokojové teplotě přibližně 30 minut. Pokud máte placičky silnější, zaschnutí bude trvat déle.

Do těsta můžete přisypat i hrst nasekaných nesolených arašídů,  báječně doplní chuť arašídového másla. Můžete jimi dokonce část ovesných vloček nahradit.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.