Co je potřeba

  • řapíkatý celer
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • 1–2 lžíce olivového oleje
1

Řapíkatý celer rozebereme na jednotlivé řapíky a omyjeme. Pokud je celer vyzrálý, můžeme ho oloupat podobně jako loupeme rebarboru.

2

Potom řapíky nakrájíme na tenké plátky. Plátky řapíkatého celeru blanšírujeme v osolené vodě cca 5 minut. Pak rychle zchladíme na sítku pod tekoucí studenou vodou.

3

Okapaný celer dáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme jemně nakrájený česnek, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem. Nakonec zakapeme olivovým olejem. Pečeme cca 15 minut.

Pečený řapíkatý celer podáváme k masu, obdobně jako zeleninové saláty.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (2 votes)