Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pomazánku z uzeného pstruha s ricottou | recept

Pomazánka z uzeného pstruha s ricottou | recept. Tuto pomazánku jsem jedla nedávno na návštěvě u známých. Pomazánka z uzeného pstruha je geniálně jednoduchá a přítom díky zajímavým ingrediencím svou chutí neotřelá. Na první pohled se může zdát, že jde o obyčejnou rybí pomazánku, ale opak je pravdou. Zásluhou nepříliš obvyklé kombinace uzeného pstruha a ricotty se fádní pomazánka změní v neobvyklé pohoštění na večírek nebo v lehkou večeři. Ricotta je syrovátkový sýr pocházející z Itálie, kde je oblíbený jak při přípravě slaných pokrmů, ale používá se i pro sladká jídla.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:
150 g sýru typu ricotta
kus křenu (dle chuti, ale určitě ho z receptu nevynechávejte)
100 g uzeného pstružího masa
½ citronu
1 kus jarní cibulky
sůl
pepř

1

Pomazánku z uzeného pstruha je velice jednoduché připravit. Jako první si obereme maso z uzeného pstruha. Určitě ho nezaměňujte s jinou rybou, například uzená makrela naprosto změní vyznění celé pomazánky, je více tučná a má specifickou chuť. Pstruh je naopak méně tučný a jeho maso má jemnější chuť. Obrané maso vložíme do misky. Poté k němu přidáme ricottu a promícháme.

2

Citron omyjeme v teplé vodě, lehce ho poválíme, aby se šťáva lépe uvolnila, rozkrojíme ho na půl a z jedné půlky vymačkáme šťávu. Citronovou šťávu přilijeme do pomazánky, podle chuti přidáme trochu soli, pepře a důkladně zamícháme.

3

Křen oloupeme a nastrouháme najemno, pamatujte, že čerstvému křenu se jiné křenové výrobky nevyrovnají, proto ho nenahrazujte křeníkem. Pravou štiplavost dodá pomazánce opravdu jen čerstvě strouhaný křen. Ten pak nasypeme k ostatním ingrediencím do misky. Jarní cibulku očistíme, kus zelené části odkrojíme a odložíme stranou. Zbytek cibulky nakrájíme nadrobno a vmícháme do pomazánky.

4

Pomazánku můžeme před podáváním vychladit v ledničce. Nakonec ještě nakrájíme zbytek jarní cibulky na kolečka. Pomazánku mažeme na čerstvý chléb nebo pečivo a zdobíme jarní cibulkou.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat domácí rybí salát | recept
Rybí salát | recept. Na domácí rybí salát dobře zužitkujeme části ryb, které zbyly po filetování nebo méně kvalitní části kapra od ocasu. Na rybí salá…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.