Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit povidlové mini koláčky bez kynutí | vánoční recept

03. Listopad 2024
Jak připravit povidlové mini koláčky bez kynutí | vánoční recept

Jak připravit povidlové mini koláčky bez kynutí | vánoční recept. Koláčky svatební, pouťové, posvícenské, tak proč ne i vánoční? Možná se Vám zdá neobvyklé vyšperkovat si mísu cukroví zrovna obyčejnými mini koláčky. Tyto koláčky však až tak obyčejné nejsou.

Do těsta se nepřidává ani vajíčko, ani cukr, ale za to tavený sýr. A pozor, kynutím se nebudete zdržovat. Těsto je totiž nekynuté, koláčky jsou lahodné a mísu s vánočním cukrovím jistě ozvláštní.

Co je potřeba

Uvedené množství je na cca 40 koláčků.

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g taveného sýru Madetka (Maratonec)
  • 125 g hery
  • + povidla
  • + moučkový cukr na obalení
1

Hladkou mouku, heru a tavený sýr propracujte na hladké a vláčné těsto. Pokud se Vám bude lepit na ruce, přisypte ještě trochu mouky. Těsto dejte nejméně na dvě hodiny chladit do lednice.

Jak připravit povidlové mini koláčky bez kynutí | vánoční recept
2

Následně z něj tvořte kuličky, do kterých pomocí druhého konce vařečky udělejte důlek.

Jak připravit povidlové mini koláčky bez kynutí | vánoční recept
3

Důlky pak opatrně vyplňujte povidly. Pokud jsou povidla příliš hustá, nařeďte je přiměřeným množstvím rumu.

Jak připravit povidlové mini koláčky bez kynutí | vánoční recept
4

Takto připravené koláčky pečte na plechu vyloženém pečícím papírem v předem vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova přibližně 25–30 minut.

Jak připravit povidlové mini koláčky bez kynutí | vánoční recept
5

Ihned po vyndání z trouby koláčky obalujte v moučkovém cukru. Je potřeba, aby byly co možná nejvíce horké, cukr se na ně pak krásně nalepí.

Jak připravit povidlové mini koláčky bez kynutí | vánoční recept
6

Hotové koláčky uchovávejte v chladu a před prvním ochutnáním je nechejte alespoň den odležet. Náležitě zvláční.

Jak připravit povidlové mini koláčky bez kynutí | vánoční recept

Tipy

Povidla můžete zaměnit za marmeládu. Doporučuji ale marmeládu hustější konzistence, aby Vám při pečení z důlků nevytekla.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články