Co je potřeba

  • 200 g vařeného krůtího masa
  • 1 malá cibule
  • 3 kyselé okurky (dá se použít i cuketa naložená na sladko-kyselo)
  • 1/2 kelímku bílého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy či tatarské omáčky
  • 1 – 2 lžičky plnotučné nebo dijonské hořčice
  • sůl, pepř, čerstvé bylinky (např. bazalka, petrželka, saturejka či pažitka)
1

Vařené krůtí maso nakrájíme na velmi drobné kousky (případně jej rozmixujeme). Cibuli a okurky taktéž nakrájíme najemno.

2

Vše vložíme do mísy, přidáme bílý jogurt, majonézu, hořčici, nasekané čerstvé bylinky a směs podle chuti osolíme a opepříme.

3

Pomazánku důkladně promícháme a můžeme ji podávat. Lepší chuti však dosáhnete, pokud ji necháte odležet v lednici. Postačí 2 hodiny.

4

Krůtí pomazánku podáváme s čerstvým pečivem. Při slavnostnějších příležitostech ji můžete namazat na rozpečenou bylinkovou bagetu. Pomazánka se hodí jako předkrm i jako oběd do práce či rychlá večeře.

Tipy
  • Pro přípravu pomazánky můžete využít i kuřecí maso. Skvěle se hodí také maso, které Vám zbylo po vaření vývaru.
  • Do pomazánky lze přidat i čerstvou či vařenou zeleninu pokrájenou na malé kousky. Použijte třeba čerstvou papriku, salátovou okurku, ředkvičky, řapíkatý celer, vařenou mrkev apod.
  • Cibuli je možné nahradit jarní cibulkou, která je skvělá i k podávání. Místo okurek pak zkuste přidat černé olivy.
  • Pokud upřednostňujete lehčí pokrmy, majonézu lze vynechat. Jogurt místo toho doplňte třeba žervé.
Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno