Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit rychlý vitaminový salát z kysaného zelí, kapie a jablka | recept

Jak připravit rychlý vitaminový salát z kysaného zelí, kapie a jablka | recept. Kombinace kysaného zelí se sladkým šťavnatým jablkem a jemně nasládlou kapií je až nečekaně chutným spojením. Ruku v ruce s ostrým křenem, říznou cibulkou a sladkým sirupem k dochucení vytvoří salát, který doslova nemá chybu. Křupe, chutná, a ještě k tomu krásně vypadá.

Co je potřeba

  • 200 g kysaného zelí
  • 1 červené jablko
  • 1 červená kapie
  • 1–2 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 1–2 lžíce agávového sirupu k doslazení (lze i medu)
  • čerstvě mletý pepř dle chuti
1

Okapané a na menší kousky překrájené zelí vložte do mísy a promíchejte jej se strouhaným křenem, olejem a pepřem. Křenu i pepře přidávejte dle vlastní chuti a zvyku. Zpočátku doporučuji raději méně, přidat můžete kdykoliv, ubrat je již horší.

2

Do ochuceného zelí přisypte nadrobno nakrájenou a dobře očištěnou kapii, jablko a zelenou cibulku.

3

Nakonec salát dochuťte agávovým sirupem či medem. V této fázi salát ochutnejte, zda vám závěrečné doslazení stačí.

Připravený salát přesuňte do lednice a nechejte pár hodin proležet. Nejlepší je ale odleželý až druhý den, kdy se poměrně rozdílné chutě opravdu dokonale propojí. To je pak fantastický jen tak samotný, na vidličku. Salátem rovněž báječně doplníte i jakýkoliv masový pokrm, kde zastane roli výtečné přílohy.

Do salátu je výborná i červená cibule, kterou můžete přidat místo jarní cibulky.   

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.