Co je potřeba

• 250 gramů římského salátu
• 60 gramů slaniny
• 4 plátky chleba
• 1 – 2 stroužky česneku
• citrón
• 1 vejce
• extra panenský olivový olej
• 1 lžíce worchcesteru
• 1 lžíce bílého vinného octa
• sůl a pepř

1

V obchodě si vyberte čerstvý římský salát, který pak doma ještě nenaporcovaný opláchněte.

2

Krutonky vyrobíte ideálně z italského chleba, ale pokud jej ve vaší pekárně nenabízí, použijte běžný chleba. Ten nakrájejte na kostičky a osmahněte na pánvi s trochou oleje a prolisovaného česneku.

3

Následně restujte na kostky nakrájenou anglickou slaninu.

4

Výroba omáčky není nikterak složitá. Postupuje se obdobně jako u výroby majonézy. Do mísy vložte čerstvé vejce, citrónovou šťávu, vinný ocet, jeden stroužek česneku, worchester, sůl a pepř. Směs pak vyšlehejte šlehačem do podobné konzistence jakou má majonéza.

5

V dalším kroku nasekejte římský salát na menší kousky, které pak přidáte do mísy s opečenou anglickou slaninou a krutony.

6

Do mísy ke krutonům a salátu potom přidejte ještě omáčku, nastrouhaný parmazán a hotový salát zakápněte lžící olivového oleje.

7

Caesar salát je hotový. Servírujte co nejrychleji, aby se vám krutony nerozmočily.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.75
Average: 4.8 (4 votes)