Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit salát z čínského zelí a jogurtové zálivky | svěží salát

Jak připravit salát z čínského zelí a jogurtové zálivky | svěží salát

Jak připravit salát z čínského zelí a jogurtové zálivky | svěží salát. Šťavnatý a příjemně lehký salát z křupavého čínského zelí a čerstvé pestrobarevné zeleniny, kterému patřičnou výraznost a výjimečnou chuť dodá fantastická jogurtová zálivka s dijonskou hořčicí.

Co je potřeba

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 3 velká rajčata
  • 2 salátové okurky
  • 1 malá plechovka sterilované kukuřice
  • 3 různobarevné papriky

(tento salát je připravený z bílé, zelené a červené papriky, přičemž lze použít i sladší kapii)

Na zálivku:

  • 150 g smetanového jogurtu
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř dle vlastní chuti
1

Čínské zelí rozeberte na listy, omyjte a nakrájejte na proužky.

Tuhou dužinu z vrchních listů buď vyřízněte, nebo pokrájejte na drobné kousky a použijte do salátu také.

Jak připravit salát z čínského zelí a jogurtové zálivky | svěží salát
2

V míse zelí promíchejte s nadrobno nakrájenými rajčaty a okurkami.

Jak připravit salát z čínského zelí a jogurtové zálivky | svěží salát
3

Přidejte slitou kukuřici a na menší kousky nakrájené papriky.

Jak připravit salát z čínského zelí a jogurtové zálivky | svěží salát
4

Nyní v misce promíchejte vše potřebné na zálivku. Smíchejte tedy jogurt, zakysanou smetanu, hořčici, olej i citronovou šťávu a dle chuti osolte a opepřete.

Dijonskou hořčici lze obměnit za hrubozrnnou.

Jak připravit salát z čínského zelí a jogurtové zálivky | svěží salát
5

Zálivkou přelijte připravenou zeleninou směs v míse a důkladně promíchejte.

Před podáváním nechejte alespoň hodinu v chladu odležet a následně podávejte jako přílohu k pečenému či grilovanému masu, nebo s pečivem jako lehkou večeři.

Jak připravit salát z čínského zelí a jogurtové zálivky | svěží salát

Tipy

  • Do salátu můžete přidat i tvrdý sýr nakrájený na kostičky, kdy ideální je eidam, gouda či aromatičtější ementál. Zálivku lze doplnit trochou tatarky.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.