Jak připravit salát z vařené kořenové zeleniny a šťavnatých jablek | recept
25. Leden 2023
Jak připravit salát z vařené kořenové zeleniny a šťavnatých jablek | recept. Jedinečný salát z jemné, příjemně aromatické a lehce nasládlé kořenové zeleniny, zelené petrželky a šťavnatých jablek, který v kontrastu poměrně výrazné a netypicky laděné jogurtové zálivky získá impozantní, veskrze neotřelou a dokonale vyváženou chuť.
Co je potřeba
- 500 g uvařeného celeru
- 700 g uvařené mrkve
- 2 menší jablka
- 2 hrsti čerstvé petrželky
- 300–400 g bílého smetanového jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti a s ohledem na sójovou omáčku
Tipy
Jak chutí, tak barvou salát báječně zpestří a pozvedne zelená cibulka, která zvýrazní kontrast nasládlé zeleniny a delikátní jogurtové zálivky.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit listový salát s čerstvým sýrem a balzamikovým dresinkem | recept
Jak připravit listový salát s čerstvým sýrem a balzamikovým dresinkem | recept. Slaný čerstvý sýr s česnekovou příchutí dokáže spolu s inten…
Jak na salát z čínského zelí, krabích tyčinek a vajíček | recept na zeleninový salát
Jak na salát z čínského zelí, krabích tyčinek a vajíček | recept na zeleninový salát. Směs křupavých listů čínského zelí, šťavnaté okurky a krásně žlu…
Jak připravit jedinečný sladkokyselý salát z červené řepy | recept
Jak připravit jedinečný sladkokyselý salát z červené řepy | recept. Příjemně nasládlá řepa zkombinovaná s ostrou cibulkou a sladkokyselou okurkou…
Jak připravit pestrobarevný salát z červeného zelí ochucený arašídovou zálivkou | recept
Jak připravit pestrobarevný salát z červeného zelí ochucený arašídovou zálivkou | recept. V salátové míse promíchané řízné červené zelí se sladko…
Jak připravovat salát, aneb tipy a triky pro dokonalý výsledek | rady a tipy
Jak připravovat salát, aneb tipy a triky pro dokonalý výsledek | rady a tipy. Salát by měl na první pohled lákat k ochutnání jak barvou, tak úpravou n…
Diskuze k článku