Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit skládané řízky | recept

Skládané řízky | recept. Řízky – jednoduché jídlo, které zvládne připravit úplně každý. I tak zdánlivě obyčejný pokrm můžete ozvláštnit různými úpravami. Stačí zapojit fantazii a můžete mít řízky pokaždé jinak. A není-li vaření zrovna vaší silnou stránkou, variace na řízky je tou správnou volbou. Nemůžete téměř nic pokazit. Můžete se nechat inspirovat následujícím návodem.

Co je potřeba

  • plátky vepřové krkovice
  • plátkový tvrdý sýr
  • šunka
  • hořčice
  • sůl
  • pepř

Na těstíčko:

  • strouhanka
  • hladká mouka
  • vejce
1

Na obalování řízků si nejprve připravte těstíčko v potřebném množství (podle porcí masa). V misce rozšlehejte celé vejce s moukou a strouhankou. Poměr mouky a strouhanky je 1:1. Těstíčko nesmí být příliš řídké ani husté, musí dobře na mase držet. 

2

Plátky vepřové krkovice naklepejte, osolte a opepřete. Lehce je potřete pikantní hořčicí. Na každý kousek masa položte plátek sýra a také ho pomažte hořčicí. Navrch přidejte šunku a celý skládaný řízek obalte v těstíčku. Hořčice jednotlivé vrstvy spojila, drží při sobě, ale pro usnadnění práce můžete vše spojit párátky (před obalováním).

3

Řízky vkládejte do horkého tuku nejprve stranou se sýrem a šunkou, pak otočte a dosmažte. Nejprve smažte na vyšší teplotě, po otočení masa ji snižte. Před servírováním nezapomeňte odstranit případná párátka. Nejlepší přílohou jsou brambory. Řízek je velmi chutný i studený s chlebem.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články