Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit slaná ouška z listového těsta, pesta a šunky | recept z listového těsta

25. Prosinec 2020

Jak připravit slaná ouška z listového těsta, pesta a šunky | recept z listového těsta. Listové těsto upravené na sladko, na slano, v podobě závinů, šneků, šátečků. Pokaždé jiný recept, ale vždy dokonalá chuť. Co si tak trochu pohrát s tvary a zkusit z listového těsta vytvořit „ouška“. Rychlovka, která osloví, zaujme a hlavně zachutná.

Co je potřeba

  • bazalkové pesto
  • 1 balení vyváleného a zarolovaného listového těsta (běžně k dostání v obchodech)
  • šunka – plátky

+ vajíčko na potření

1

Celý plát listového těsta potřete bazalkovým pestem.

2

Na pesto rovnoměrně vyskládejte plátky šunky tak, aby se nepřekrývaly a začněte delší stranu těsta rolovat ke středu. V polovině zastavte a zarolujte druhou stranu do „protisměru“.

3

Nakrájejte na plátky asi 1,5 cm široké, položte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozkvedlaným vajíčkem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20–25 minut.

Výborná je i varianta bez šunky. Těsto potřete bazalkovým pestem a posypejte ho najemno nastrouhaným parmazánem či nasekanými vlašskými ořechy.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.