Jak připravit špenátové mini cheesecakes | recept
25. Červen 2021
Špenátové mini cheesecakes | recept. Sezóna špenátu se blíží a my Vám proto v předstihu přinášíme tip na jeho zpracování. Vyzkoušejte náš recept na špenátové mini cheesecakes. Jejich příprava je velmi jednoduchá, a pokud zrovna není špenátová sezóna, je možné použít i mražený listový špenát.
Co je potřeba
Co je potřeba na cca 6 ks:
- 100 g slaných krekrů (dají se sehnat i v bezlepkové variantě)
- 50 g másla
- 1 vejce
- 1 pomazánkové máslo
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule
- 150 g listového špenátu
- Sůl, pepř, mletý muškátový oříšek, čerstvé bylinky (např. medvědí česnek)
- Pár minut před koncem pečení můžete vše zapéct strouhaným sýrem.
- Místo špenátu můžete využít třeba mangold, kopřivy, bršlici kozí nohu, kozlíček polníček či čtyřboč rozložitou.
- K ochucení pak použijte např. bazalku, saturejku či rozmarýn.
Související články
Další zajímavé články
Jak z quinoy připravit zdravý salát s řepou, jablkem a rozinkami | recept
Jak z quinoy připravit zdravý salát s řepou, jablkem a rozinkami | recept. Při pohledu na výčet surovin se možná zaleknete, co je vlastně…
Jak na slané vaječné muffiny se sýrem, špenátem a sušenými rajčaty | recept
Jak na slané vaječné muffiny se sýrem, špenátem a sušenými rajčaty | recept. Kupa vajec, sýra, zeleniny, a přitom ani trocha sypké bílé suroviny. Ano,…
Jak připravit rychlý vitaminový salát z kysaného zelí, kapie a jablka | recept
Jak připravit rychlý vitaminový salát z kysaného zelí, kapie a jablka | recept. Kombinace kysaného zelí se sladkým šťavnatým jablkem a jemně nasládlou…
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept. Neuvěřitelně elegantní spojení slaných a sladkých chutí vietnamské kuchyně, s nímž z …
Jak upéct slané listové mini koláče se sýrovou nádivkou, pórkem a kapustičkami
Jak upéct slané listové mini koláče se sýrovou nádivkou, pórkem a kapustičkami. Křehké listové těsto jako křupavý základ pro sýrovou nádivku ze sýru c…
Diskuze k článku