Co je potřeba

Na 2 porce:
150 g tvrdého sýra (20 % tuku v sušině)
1 lžíce jader vlašských ořechů
150 g celeru
1 lžíce oleje z vlašských ořechů
100 g hroznového vína
salátové listy
½ lžičky hořčice
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce octa z bílého vína
pepř, sůl
1 lžíce slunečnicového oleje

1

Sýr nakrájíme na jemné proužky. Celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

2

Kuličky hroznového vína omyjeme a osušíme, rozpůlíme a zbavíme jader. Nakrájený sýr, celerové kostky a hroznové víno vhodíme do mísy.

3

Připravíme si jednoduchou omáčku smícháním soli, pepře, octa a oleje. Omáčku nalijeme na směs sýra, celeru a kuliček hroznového vína a suroviny na sýrový salát promícháme. Přikryjeme a necháme asi 10 minut odpočívat.

4

Mezitím nahrubo nasekáme vlašské ořechy. Petrželku vmícháme do sýrového salátu, pokládáme na salátové listy a podáváme posypaný vlašskými ořechy.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (1 vote)