Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit tvarohovo-jablečný koláč

Jak připravit tvarohovo-jablečný koláč

Jak připravit tvarohovo-jablečný koláč | recept na rychlý a lahodný koláč. Osvědčená kombinace tvarohu, jablek a skořice nikdy nezklame! Ve spojení s níže uvedeným těstem, které je díky šlehání nadýchané, vznikne vláčný, jak se říká „nedusivý“ koláč. Při mlsání navíc nemusíte mít zvláštní výčitky, jelikož se díky tvarohu, jablkům a nevelkému množství oleje jedná o celkem „zdravý“ lehce stravitelný koláč.

Co je potřeba

Uvedené množství surovin je do dortové formy klasické velikosti.

Těsto:

  • 2 vajíčka
  • ¼ hrnku cukru krystal
  • ¼ hrnku oleje
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • mléko dle potřeby (hustoty těsta) – těsto by mělo mírné téct

Tvarohová nádivka:

  • 250g (1 vanička) polotučného tvarohu
  • 1 vajíčko
  • cukr moučka – dle chuti

+ nahrubo nastrouhaná jablka, skořice a třtinový cukr

1

Na těsto oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte metlami na tuhý sníh, za stálého šlehání do nich přidejte žloutky a cukr (šlehejte na vysoké otáčky, těsto by nemělo příliš „spadnout“). Přilijte olej, dále pak snižte otáčky na mírné, či pouze míchejte vařečkou a přidejte mouku. Pokud bude těsto hodně tuhé, zamíchejte do něj trochu mléka. Konzistence by měla být například jako na lité bábovkové těsto. 

Jak připravit tvarohovo-jablečný koláč
2

Tvarohovou nádivu vytvoříte utřením tvarohu, vajíčka a cukru.

Jak připravit tvarohovo-jablečný koláč
3

Dortovou formu vyložte pečícím papírem, nalijte těsto, naneste tvarohovou nádivku a na závěr posypte nastrouhanými jablky, posypte skořicí a cukrem. Množství cukru záleží na kyselosti jablek.

Jak připravit tvarohovo-jablečný koláč
4

Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte cca 50 minut na 175 °C.

Jak připravit tvarohovo-jablečný koláč
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.