Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit tvarohový dezert z avokáda a banánu | recept

Jak připravit tvarohový dezert z avokáda a banánu | recept. Ve skleničce vychlazený dezert vždy zaujme a příjemně překvapí. Zvláště pak, když se uvnitř skrývá kouzelné avokádo, promixované s banánem a sladkým tvarohem. Letmý dotek kakaa pak vykouzlí dezert přímo ukázkový.

Co je potřeba

  • 1 avokádo
  • 1 zralý banán
  • 1 vanička plnotučného tvarohu
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 2–3 lžíce agávového sirupu (lze i datlového či javorového, případně medu)
  • 1 vrchovatá lžíce tmavého kakaa
1

Tyčovým mixérem ve vyšší misce, či přímo v mixéru rozmixujte na kousky nakrájené, hodně zralé avokádo, banán, jogurt a sirup. Množství sirupu volte dle své chuti a stupně zralosti banánu (čím zralejší banán, tím sladší).

2

Do promixované směsi přidejte vaničku tvarohu. Tučnost tvarohu opět záleží na vás. Doporučuji dopřát si tučnou verzi, dezert je krémovější, jemnější a lahodnější.

3

Vzniklý základ rozdělte na  poloviny a do jedné přidejte tmavé kakao

4

Nyní se pusťte do vrstvení. Na dno skleničky dejte pár lžiček tmavé směsi.  

5

Na ni světlou.

6

A nakonec tmavou. Takto připravené skleničky dejte na chvilku do ledničky vychladit. Před servírováním můžete vychlazenou dobrotu posypat sekanými oříšky, ozdobit banánem nakrájeným na kolečka, vyšperkovat svěží mátou či přiložit piškoty, což ocení zejména děti.

S tvarohovo-avokádovým základem můžete vytvořit neuvěřitelná kouzla.

Například nechat vyniknout svěží pistáciovou barvu a servírovat dezert jednobarevný.

Místo přidávaného tmavého kakaa zakomponovat rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu.

Mezi tmavou a světlou část do skleničky vložit pár piškotů.

Skleničky doplnit o ovocný rozvar či pyré.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.