Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vánoční domácí Kofila likér | recept

Jak připravit vánoční domácí Kofila likér | recept. Výrazně kávový, přesto lahodný a jemný. Přesně takový je výsledek kouzelného spojení kávy s božskou kávově čokoládovou tyčinkou. Nahořklé chutě jsou dokonale vyváženy sladkým kondenzovaným mlékem a zjemněny lahodnou smetanou.

Co je potřeba

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml mléka
  • 3 čajové lžičky instantní kávy
  • 3 čokoládové tyčinky Kofila
  • 3–4 dílky hořké čokolády či čokolády na vaření
  • 1 plechovka zahuštěného slazeného mléka (Salko)
  • 400–500 ml rumu – dle vlastní chuti

 

 

1

V hrnci spolu za stálého míchání pomalu přiveďte k varu smetanu, mléko, instantní kávu a nalámanou hořkou čokoládu s Kofilou.

2

Po vychladnutí přilijte rum a vmíchejte Salko.

3

Důkladně promíchaný likér nalijte do čistých lahví a následně skladujte v lednici.

Před podáváním likér v lahvi promíchejte, neboť čokoládová složka má tendenci se usazovat.  Kávově jemný likér si můžete vychutnat hezky vychlazený a podávaný s ledem, ale výtečný je i podávaný za tepla, kdy vás opravdu dokonale zahřeje.

Ještě jemnější a krémovější verze dosáhnete, pokud mléko nahradíte smetanou, likér tak bude kompletně ze smetany.

Do likéru doporučuji použít klasickou, původní příchuť Kofily a neexperimentovat s novou Kofilou „Latté“. Její chuť není tak kávová a likér s ní – to prostě není ono.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit karamelový likér
Jak připravit karamelový likér | recept na domácí likér z rumu. Stopečka sladkého likéru ke kafíčku, to je značka ideál. A zvláště tohoto likéru, s…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.