Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 400 g vepřové kýty (případně panenky)
  • 100 g pršutu (lze nahradit schwarzwaldskou šunkou)
  • hladká mouka na poprášení
  • 1-2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lžička cukru
  • několik snítek tymiánu
  • brambory k podávání
1

V prvním kroku je třeba si přichystat maso. Pokud jste se rozhodli pro panenku, můžete ji nakrájet na silnější plátky a pouze lehce naklepat, jedná se totiž o velmi jemné a měkké maso, které byste přílišným naklepáním zbytečně ničili. Plátky z kýty pak udělejte slabší a naklepejte je asi do tloušťky řízku. Maso z obou stran jemně osolte a opepřete.

2

Následně každý plátek obalte v pršutu, s klidným srdcem můžete v obchodě sáhnout i po schwarzwaldské šunce, je podstatně levnější a v tomto receptu poslouží úplně stejně jako pršut.

3

V dalším kroku rozehřejte na pánvi máslo s olejem. Do talíře si nasypte hladkou mouku, každý plátek těsně předtím, než ho vložíte na pánev, lehce obalte v mouce. Maso opékejte z obou stran dozlatova. K masu na pánev přidáme i tymián. 

4

Jakmile je maso upečené, vyjměte ho z pánve a uchovávejte v teple. Na pánev k výpečkům od masa přilijte víno a ztlumte plamen, nechte víno probublávat, pozvolna promíchávejte, až se spojí s výpečky v hladkou omáčku. Pokud použijete suché víno, můžete omáčku trochu osladit, aby nebyla příliš trpká. Případně lze použít sladší dezertní víno. Omáčku nechte lehce zhoustnout. 

5

Před podáváním můžete maso ještě krátce vrátit na pánev a nechat trochu prohřát. Maso rozdělte na porce, polijte hotovou omáčkou a podávejte se zeleninovou oblohou a pečenými bramborami.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno