Přejít k hlavnímu obsahu

Jak rychle připravit cukroví na oslavu Halloween | recept

Jak rychle připravit cukroví na oslavu Halloween | recept

Cukroví na Halloween | recept. Halloween je anglosaský svátek, který se slaví 31. října. Svátek se časem rozšířil také do dalších zemí. V posledních letech si získává Halloween svou popularitu i u nás a halloweenské oslavy se zde začínají zabydlovat. Symbolem svátku Halloween jsou vyřezané dýně, duchové, kostlivci, černé kočky, netopýři aj. Peče se i různé cukroví tvaru uřezaných prstů, kostí, dýní. Děti ve školách připravují různé dekorace, pořádají se besídky a často potřebují donést nějaké pečivo. Recept, který nabízím, je bleskový a stihnete ho upéct chvilku před oslavou. Děti budou mít radost a ještě si pochutnají.

Co je potřeba

  • 140 g moučkového cukru
  • 140 g másla nebo Hery
  • 4 žloutky
  • 50 g kakaa
  • 100 g polohrubé mouky
  • sníh ze 4 bílků
  • tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
  • cukr nebo bílá čokoláda na polevu
  • vykrajovačky
1

Nejprve si připravíme těsto. V misce utřeme změklý tuk s cukrem, přidáme žloutky a důkladně vymícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a opět promícháme. Vznikne hustější hmota. Ve vhodné nádobě ušleháme pevný sníh ze 4 bílků. Sníh je ušlehaný tehdy, když z nádoby otočené dnem vzhůru nevypadne. Sníh zapracujeme do těsta. Těsto pomocí špachtle upravíme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180 °C.

2

Upečený plát těsta necháme vystydnout a potřeme jej polevou z bílé čokolády. Nechceme-li čokoládu, můžeme místo ní použít polevu cukrovou, citronovou či bílkovou. Část těsta si necháme bez polevy, využijeme ho na tmavé tvary ─ kočku, netopýra aj. Po zaschnutí polevy vykrajujeme formičkou různé tvary. Pečivo je ihned ke konzumaci.

3

Příprava polevy: Bílková poleva: 200 g moučkového cukru, 1 bílek, 2 kávové lžičky Solamylu, 1 lžička citronové šťávy ─ vše třeme do zhoustnutí Cukrová poleva: 200 g moučkového cukru třeme 5 lžícemi horké vody

Tipy

Cukroví se může péct i při jiných příležitostech, stačí vykrájet jiné tvary. Je to opravdu bleskově rychlé a chutné.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.