Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept

Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept

Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept. Tato lahodně sladká pomazánka plná opražených lískových oříšků vám svou okouzlující čokoládovou chutí, v níž se mísí jemná mléčná čokoláda s výraznou hořkou, dokonale zpříjemní ráno namazaná na pečivu, ale báječně doplní i palačinky k obědu.

Co je potřeba

  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 100 g kvalitní mléčné čokolády
  • 100 g hořké vysokoprocentní čokolády (lze i čokolády na vaření)
  • 1 lžíce tmavého kakaa
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce vanilkového aroma
1

V pánvi nasucho opražte lískové oříšky. Stačí přibližně 2 minuty, dokud se teplem nerozvoní. Během pražení oříšky občas promíchejte.

Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept
2

V misce začněte pomalu rozpouštět nalámanou mléčnou i hořkou čokoládu, přičemž do misky přidejte i lžíci oleje.

K rozpouštění využijte buď vodní lázeň, nebo mikrovlnnou troubu nastavenou na mírný ohřev, kdy čokoládu v průběhu párkrát promíchejte.

Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept
3

Teplé opražené oříšky vsypte do výkonného mixéru a spolu s rozpuštěnou čokoládou rozmixujte.

Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept
4

Během mixování do směsi přidejte cukr, kakao a vanilkové aroma. Následně ještě chvíli mixujte do co nejjemnější konzistence.

Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept
5

Takto připravenou čokoládovou pomazánkou naplňte skleničky a nechejte zchladnout a lehce zatuhnout.

Poté si ji můžete vychutnat s tím, s čím máte klasickou nutellu nejraději. I třeba jen tak na lžičku.

Jak si doma připravit sladkou lískooříškovou čokoládovou nutellu | recept

Tipy

  • Pro milovníky opravdu poctivých sladkostí, můžete tuto pomazánku připravit pouze z mléčné čokolády či naopak sladkost stáhnout použitím pouze hořké varianty.

Varování

  • Pro delší uchování je lepší nutellu uskladnit v lednici. Ovšem tam opravdu zatuhne. Před podáváním ji tedy vyndejte klidně o hodinu dříve a nechejte v pokojové teplotě povolit.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct domácí Brumík řezy | recept
Jak upéct domácí Brumík řezy | recept
Jak upéct domácí Brumík řezy | recept. Piškotovou čokoládou plněnou cukrovinku ve tvaru líbivého medvídka děti prostě zbožňují. Ovšem věřte, že za tut…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.