Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si udělat domácí jahodovou zmrzlinu | recepty

Domácí jahodová zmrzlina | recepty. K létu patří zmrzliny a jednou z těch nej je jahodová. Jahodové zmrzliny se nejde přejíst, vždy tu budou nové a lepší kombinace chutí. Jahodová s kokosem, mátou, bílou čokoládou a dokonce jsem ochutnala i s pepřem! Máte-li dostatek jahod a chuť na zmrzlinu, zkuste si ji udělat sami doma. Inspirací vám může být některý z následujících receptů.

Co je potřeba

Na zmrzlinu bez cukru:

  • 400 g jahod
  • plechovka kokosového mléka
  • prášková Stevie nebo jiné umělé sladidlo

Na zmrzlinu s cukrem:

  • 500 g jahod
  • plechovka slazeného mléka (Salko)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 40 g másla
  • cukr na doslazení
1

Jahodová zmrzlina bez cukru

Jahody omyjte, očistěte od kališních lístků a rozmixujte s práškovou Stevií nebo jiným sladidlem. Jahody po zmražení budou kyselejší než původně byly, počítejte s tím. Bez přídavku umělého sladidla je zmrzlina jen pro otrlé, i když jíst se dá a osvěží. Část jahod odložte stranou a nakrájejte je na drobné kousky. Později je vmícháme do hotové zmrzliny.

2

Do rozmixovaných jahod vmíchejte plechovku kokosového mléka. Kokosové mléko je přirozeně sladké a husté, dodá zmrzlině jemnější chuť. 

3

Nakonec přidejte pokrájené kousky jahod a zamíchejte. Přelijte směs do mělké misky a dejte ji do mrazničky. Po hodině směs rozmixujte a dejte znovu mrazit. Asi za dvě hodiny bude zmrzlina po prošlehání krémová, tak akorát k podávání. Zmrzlina je po delší době tvrdá jako nanuk, pokud ji nespotřebujete hned, doporučuji naplnit do tvořítek na nanuky.

4

Jahodová zmrzlina s cukrem

Recept na tuto zmrzlinu je ruský. Je výborná a snadná. Jahody očistěte, omyjte a osušte. Pak na pánvi rozpusťte máslo, přidejte jahody nakrájené na menší kousky a zamíchejte, aby každá jahoda byla obalená máslem. Pak odstavte a nechte vychladnout.

5

Smetanu ke šlehání (33 % tuku) vyšlehejte dotuha a po částech do ní vmíchejte plechovku slazeného mléka. Nakonec přidejte vychladlé jahody. Nechte zmrazit v nižších plochých miskách. Pak podávejte.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články