Jak si udělat domácí šlehačku | recept
09. Leden 2019
Domácí šlehačka | recept. Někdy se stane, že v lednici chybí tak základní věc, jako je šlehačka ke šlehání. Ve městě je možnost dojít si pro ni do obchodu, ale na venkově to není taková samozřejmost. Poradíme vám, jak si šlehačku vyrobit doma.
Co je potřeba
- 0,5 l mléka
- 150 g másla
- 150 g ztuženého tuku
- krupicový cukr (množství podle chuti)
3
Druhý den přidáme krupicový cukr podle chuti a ušleháme do pevné hmoty. Dáváme pozor, abychom směs nepřešlehali, oddělil by se tuk od tekutiny a šlehačku bychom už neudělali. Pokud se nám to stane, necháme ztuhnout a pak přecedíme. Na sítu nám zůstane směs ztuženého tuku a másla, na kterém se výborně smaží.
Na šlehačku je lepší použít plnotučné mléko. Nejlépe se povede, když mléko a tuk zahřejeme na 70 °C a odstavíme (je nutné měřit kuchyňským teploměrem).
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit krémovou panna cottu s ovocem | recept
Krémová panna cotta s ovocem | recept. Panna cotta je jedním z nejjednodušších sladkých dezertů. Panna cotta pochází z italské kuchyně a název lze pře…
Jak připravit sýrové suflé | recept
Sýrové suflé | recept. Připravit hezky nadýchané, správně vyběhlé suflé se občas nepodaří ani zkušenému kuchaři. Aby se tato šlehaná specialita povedl…
Jak upéct sýrové tyčinky podle receptu z roku 1938 | recept
Sýrové tyčinky podle receptu z roku 1938 | recept. Slané pečivo se hodí k pohoštění při různých příležitostech, receptů na něj není nikdy dost. Proto…
Jak zapéct květák s letní zeleninou | recept
Zapečený květák s letní zeleninou | recept. Pozdní léto a začátek podzimu je doba, kdy je největší výběr čerstvé zeleniny. Ti šťastnější sklízejí úrod…
Jak upéct cibulový chléb | recept
Cibulový chléb | recept. Skoro každý již někdy zkoušel upéci domácí chléb. Jiní se na to teprve chystají a v záplavě receptů, které mezi lidmi ko…
Diskuze k článku