Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat alpský kynutý knedlík s vanilkovým krémem | recept

06. Listopad 2014

Alpský kynutý knedlík (Germknödel) je rakouská a bavorská specialita, asi 10 cm v průměru velký knedlík je obvykle plněn švestkovými povidly, podávaný s rozpuštěným máslem a posypaný směsí máku a cukru. V některých lokalitách se alpský knedlík podává s vanilkovou omáčkou či krémem. Kanaďan žijící v ČR ve svém kulinárním pořadu prezentuje recept na Germknödel krok za krokem, inspirujte se a zkuste si knedlík udělat doma sladký oběd nebo dezert.

Co je potřeba

Suroviny pro 8 velkých knedlíků: • 600 g hladké mouky • 30 g čerstvého droždí (1 kostka) • 250 ml kravského mléka • 60 g dobrého másla • 3 žloutky • 4 polévkové lžíce cukru • 1 špetka soli Pro vanilkový krém: • 1 vanilkový lusk • 1 litr kravského mléka • 120 g cukru • 1 špetka soli • 8 vaječných žloutků 200 g švestkových povidel jako náplň do knedlíků.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.