Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bramborák v pekáči | recept

Jak udělat bramborák v pekáči | recept. Pečený bramborák, bramborák v troubě, bramborák na plech... A k tomu ještě bramborák se zelím? Udělejte si bramborák v pekáči a upečte si jej pěkně v troubě. Jednoduchý recept pro každého milovníka domácích bramboráků.

Co je potřeba

10 brambor
3 vejce
5 stroužků česneku
1,5 lžičky majoránky
1 lžička kmínu
sůl
4 velké lžíce polohrubé mouky
menší hlávka bílého zelí
sádlo na pokapání

1

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme.

2

Vyždímáme je, dáme do mísy, přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustíme moukou.

3

Bílé zelí nadrobno nakrájíme a spaříme horkou vodou, aby změklo.

4

Poté ho přimícháme k bramborovému těstu.

5

Pekáček vyložíme pečícím papírem, přendáme do něj bramborákovou směs a pokapeme rozpuštěným sádlem.

6

Bramborák se zelím pečeme v troubě na 180°C 20 - 30 minut.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat krkonošské sejkory | recept
Krkonošské sejkory | recept. Připravit krkonošské sejkory není obtížné, a ani předpis uvedený v článku není třeba striktně dodržovat – v každé domácno…
Jak udělat bramborový nákyp | recept
Jak udělat bramborový nákyp | recept. Recept na bramborový nákyp se sýrem s plísní na povrchu a majoránkou. Jednoduché a levné jídlo z brambor, nenáro…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.