Co je potřeba

  • konzerva – tuňák ve vlastní šťávě
  • čerstvá brokolice
  • 2 lžíce tvarohu (vanička)
  • trocha citronové šťávy
  • koření, sůl, pepř
1

Brokolici dobře propláchneme a vložíme do vroucí vody. Rychleji se uvaří, když ji "natrháme na růžičky"a krátce povaříme v hrnci s pokličkou. Vodu slijeme nebo brokolici vyjmeme z vody cedníkem a necháme vychladnout.

2

Brokolici můžeme nyní buď rozmixovat, pokud chcete pomazánku jemnější, anebo ji rozmačkat vidličkou, aby měla hrubší strukturu. Ruční rozmačkání má tu výhodu, že si nezašpiníme další nádobí a malé hrudky brokolice dodávají pomazánce osobitou kresbu a pocitově jsou příjemné na skus.

3

Rozmělněnou brokolici smícháme s tuňákem ve vlastní šťávě (někteří strávníci jistě nepohrdnou ani tuňákem v oleji), přidáme 2 lžíce vaničkového tvarohu (ten je jemnější a pro spojení ingrediencí vhodnější), zakápneme citronovou šťávou a dochutíme kořením, solí nebo pepřem. Brokolicovo-tuňákovou pomazánku natíráme na pečivo podle vlastní volby, nebo ji můžeme prostřít do misky obložené zeleninou. Přejeme dobou chuť.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)