Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat broskve zapečené se skořicí | recept

Jak udělat broskve zapečené se skořicí | recept

Jak udělat broskve zapečené se skořicí | recept. Recept na zapečené broskve se skořicí. Zapečené broskve se skořicí jsou výbornou a netradiční delikatesou, vhodnou i jako dezert po svátečním obědě. Místo broskví lze navíc použít meruňky nebo nektarinky, broskve jsou ale pro tuto lahůdku nejlepší.

Co je potřeba

Pro 6 osob:
6 broskví
50 g mandlí, nasucho opražených
100 g pistácií
1 žloutek
1 lžička mleté skořice
200 ml vína červeného
1 svitek skořice
zakysaná smetana k podávání

1

Broskve přepulíme a vyndáme pecku.

2

Mandle a pistácie rozmixujeme, přidáme cukr, skořici, žloutek a smícháme. Poté naplníme půlky broskví směsí.

3

Víno přelijeme do misky, přidáme svitek skořice a krátce povaříme. Skořici vyndáme.

4

Broskve naskládáme do zapékací mísy, zalijeme vínem a dáme na 20 minut zapéct do trouby předehřáté na 180°C.

5

Podáváme se zakysanou smetanou.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

 Jak udělat broskvový kompot | recept
Jak udělat broskvový kompot | recept
Broskvový kompot | návod jak zavařovat broskve. Mít v zásobě broskvový kompot je pro kuchaře malá výhra. Upotřebení broskvového kompotu je široké a za…
Jak udělat broskvové řezy | recept
Jak udělat broskvové řezy | recept
Jak udělat broskvové řezy | recept. Broskvové řezy jsou pikantní zákusek, kterým můžeme své blízké potěšit celoročně. Náš recept na broskvové řezy poč…