Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat broskve zapečené se skořicí | recept

Jak udělat broskve zapečené se skořicí | recept. Recept na zapečené broskve se skořicí. Zapečené broskve se skořicí jsou výbornou a netradiční delikatesou, vhodnou i jako dezert po svátečním obědě. Místo broskví lze navíc použít meruňky nebo nektarinky, broskve jsou ale pro tuto lahůdku nejlepší.

Co je potřeba

Pro 6 osob:
6 broskví
50 g mandlí, nasucho opražených
100 g pistácií
1 žloutek
1 lžička mleté skořice
200 ml vína červeného
1 svitek skořice
zakysaná smetana k podávání

1

Broskve přepulíme a vyndáme pecku.

2

Mandle a pistácie rozmixujeme, přidáme cukr, skořici, žloutek a smícháme. Poté naplníme půlky broskví směsí.

3

Víno přelijeme do misky, přidáme svitek skořice a krátce povaříme. Skořici vyndáme.

4

Broskve naskládáme do zapékací mísy, zalijeme vínem a dáme na 20 minut zapéct do trouby předehřáté na 180°C.

5

Podáváme se zakysanou smetanou.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat broskvový kompot | recept
Broskvový kompot | návod jak zavařovat broskve. Mít v zásobě broskvový kompot je pro kuchaře malá výhra. Upotřebení broskvového kompotu je široké a za…
Jak udělat broskvové řezy | recept
Jak udělat broskvové řezy | recept. Broskvové řezy jsou pikantní zákusek, kterým můžeme své blízké potěšit celoročně. Náš recept na broskvové řezy poč…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.