Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí tvarohový krém (obdobu Pribináčku) | recept

Domácí tvarohový krém (obdoba Pribináčku) | recept. Děti a nejenom ony milují smetanové krémy a termixy. Při současných cenách mléčných výrobků v obchodech to není zrovna levná záležitost, hlavně je-li dětí víc. Poradíme vám, jak si udělat obdobu průmyslově vyrobeného tvarohovo-smetanového krému v domácích podmínkách a levněji.

Co je potřeba

  • ½ l mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
  • 1 kostka měkkého tvarohu
  • cukr podle vlastního uvážení
  • smetana nebo mléko na rozředění
1

Uvaříme pudink běžným způsobem podle návodu na sáčku. Horký pudink po celém povrchu posypeme krystalovým cukrem a necháme vychladnout. Cukrem sypeme proto, abychom nemuseli pudink míchat a neutvořil se škraloup.

2

Do vychladlého pudinku přidáme kostku měkkého tvarohu a ručně nebo elektrickým šlehačem vymícháme hladký krém. Podle potřeby upravíme hustotu přidáním smetany. Tento základní krém dále ochucujeme podle svého, můžeme přidat kakao, karamel, vanilkový cukr či ovoce.

3

Tvarohovou svačinku rozdělíme do pohárů, přidáme kompotované ovoce, piškoty a můžeme ozdobit hoblinkami čokolády, čokoládovým zdobením nebo ušlehanou šlehačkou.

Při vaření pudinku můžete použít pudinkový prášek i jiné příchuti, než jen vanilku.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo
Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo | rady a tipy. Přepuštěné máslo, které možná znáte také pod indickým názvem ghí, je máslo očištěné od vody, mléč…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.