Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jahodový džem s rybízovou šťávou | recept

30. Červen 2013

Recept na jahodový džem s rybízovou šťávou. Jak na to? Jahody omyjte a nakrájejte na kousky. Rybíz zbavte stopek a odšťavněte, zbavte jej jadérek. Rybízovou šťávu promíchejte se želírovacím cukrem, přidejte nakrájené jahody a nechte odležet v chladu, třeba v chladničce. Jahodovo-rybízovou směs přiveďte k varu a za stálého míchání povařte 5-8 minut. Po uvaření jahodový džem hned uzavřete do sklenice a otočte dnem vzhůru. Jahodový džem je na světě! Gratuluji.

Co je potřeba

Ingredience pro jahodový džem s rybízovou šťávou:

jahody 400 g
šťáva z červeného rybízu 100 g
cukr želírovací 250 g

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct jahodovou bublaninu | recept
Jak upéct jahodovou bublaninu | recept. Něco dobrého upéct nemusí být tak náročné. Ze zahrádek a sadů máme plno různého ovoce, obchodní domy se předhá…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.