Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jahodový džem s rybízovou šťávou | recept

30. Červen 2013

Recept na jahodový džem s rybízovou šťávou. Jak na to? Jahody omyjte a nakrájejte na kousky. Rybíz zbavte stopek a odšťavněte, zbavte jej jadérek. Rybízovou šťávu promíchejte se želírovacím cukrem, přidejte nakrájené jahody a nechte odležet v chladu, třeba v chladničce. Jahodovo-rybízovou směs přiveďte k varu a za stálého míchání povařte 5-8 minut. Po uvaření jahodový džem hned uzavřete do sklenice a otočte dnem vzhůru. Jahodový džem je na světě! Gratuluji.

Co je potřeba

Ingredience pro jahodový džem s rybízovou šťávou:

jahody 400 g
šťáva z červeného rybízu 100 g
cukr želírovací 250 g

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články