Co je potřeba

Na 4 porce:
400 g kuřecích prsou
1 cibule
1 červená paprika
1 stroužek česneku
1 zelená paprika
4 lžíce oleje
100 g žampionů
citronová šťáva
1 lžička kari
sůl, mletý pepř

1

Kuřecí prsa očistěte a osušte. Maso nakrájejte na kostky a vložte do připravené mísy.

2

Do mísy s nakrájenými kostkami kuřecího masa přidejte prolisovaný stroužek česneku, nejlépe českého původu, který obsahuje i řadu antioxidantů, zatímco česnek dovážený z Číny, Španělska či Nizozemí je i více než rok starý, nekvalitní a má nevýraznou chuť.

3

Do mísy vlijte 4 polévkové lžíce oleje, přidejte pár kapek citronové šťávy a kari koření a vše řádně promíchejte a nechte kuřecí maso v podomácku vyrobené marinádě alespoň hodinu proležet.

4

Z papriky odstraňte semínka, omyjte ji a nakrájejte na větší kostičky. Stejně tak oloupejte cibuli a nakrájejte na větší plátky. Větší žampiony nakrájejte, malé žampiony není třeba.

5

Kousky kuřecího masa nakonec vytáhněte z marinády a nabodávejte na špízy střídavě s kousky papriky, cibule a žampionů.

6

Špízy s kuřecím masem osolte, opepřete a opékejte na pánvi nebo v troubě ze všech stran. Během opékání kuřecí špízy potírejte marinádou.

7

Kuřecí špízy nejlépe chutnají s uvařenou rýží. Dobrou chuť!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.6
Average: 3.6 (5 votes)