Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat moravského vrabce | recept

Jak udělat moravského vrabce | recept. Recept na moravského vrabce. Moravský vrabec, to je pečené masíčko pro mlsné jazýčky. Pro přípravu moravského vrabce budete potřebovat 600 g vepřové plece nebo krkovičky.

Co je potřeba

600 g vepřové plece nebo krkovičky
sůl
lžička drceného kmínu
3 až 4 stroužky česneku
středně velká cibule

1

Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme a posypeme kmínem a tenkými plátky česneku.

2

Promícháme a necháme odležet 6 hodin.

3

Maso dáme do pekáče, zrpudka zapečeme, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou pečeme asi hodinu.

4

Moravského vrabce podáváme s bramborovým knedlíkem nebo chlupatými knedlíky a dušeným kysaným nebo čerstvým zelím.

Vyzkoušejte i mé další tradiční recepty z vepřového masa.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak ugrilovat kotlety s rozmarýnem
Léto je v plném proudu a tak mnoho z nás dává přednost rychlým, jednoduchým jídlům na grilu. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale třeba i na balkoně v…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.