Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat nejjednodušší rajčatový salát s jarní cibulkou a zakysanou smetanou | recept

Rajčatový salát s jarní cibulkou a zakysanou smetanou | recept. Srpen patří rajčatům, můžeme si pochutnávat na nejrůznějších odrůdách. Jisté však je, že jsou všechna rajčata krásně vyzrálá, šťavnatá a plná chuti. Nejlepší je konzumovat rajčata rovnou v jejich syrové podobě. Následující recept na rajčatový salát je pro mě velké retro, tento salát mám neodmyslitelně spojen s letními prázdninami. Patří k těm nejsnazším a nejrychlejším salátům, které si dokážete vymyslet. Tu správnou chuť salátu dodá vedle rajčat zakysaná smetana doplněná pouze solí a pepřem.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat na salát:

  • 6 rajčat
  • 1 jarní cibulku

Na zálivku si přichystejte:

  • 3 lžíce zakysané smetany
  • sůl a pepř na dochucení
  • bazalku na dochucení
1

V prvním kroku si omyjeme rajčata a zbavíme je stopek. Umytá rajčata nakrájíme na menší kousky. Nakrájená rajčata vhodíme do misky.

2

Jarní cibulku zbavíme ovadlých částí a důkladně ji opereme. Nečistota se ráda usazuje v dutinkách zelených částí cibulky. Podélně ji rozřízneme a následně ji nasekáme na tenké plátky, ty pak prsty „rozložíme“. Cibulku nasypeme k rajčatům a promícháme.

3

Zakysaná smetana spolehlivě nahradí všechny ingredience běžných zálivek, obsahuje tuk, zároveň je díky kysání trochu kyselá a dokáže tak plně ochutit salát. Zakysanou smetanu přidáme do mísy a důkladně promícháme.

4

V posledním kroku postačí pouze salát dochutit solí a pepřem a zamíchat. Salát můžeme vychladit v lednici, ale nic nezkazíme, pokud ho budeme podávat rovnou. Pouze propereme bazalku a nasekáme ji nadrobno. Salát rozdělíme do misek, ozdobíme bazalkou a podáváme.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.