Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat nepečené řezy s ovocným krémem | recept

Nepečené řezy s ovocným krémem | recept. Nepečené dezerty se hodí nejen v letních horkých dnech, ale oceníte je i v čase, kdy potřebujete troubu upotřebit jinak, ale dezert chcete přesto připravit. V tomto receptu je základem řezů sušenkové těsto, které je doplněno čokoládou. Prostřední vrstvu tvoří šlehačkovo-tvarohový krém smíchaný s ovocným pyré a vše je zakončeno vrstvou ovocného želé. Osobně jsem použila jahody, ale stejně dobře bude recept fungovat s malinami nebo jiným ovocem, jen je potřeba případně upravit množství cukru, každé ovoce je jinak sladké.

Co je potřeba

           Na podklad si připravte:

  • 170 g máslových sušenek
  • 70 g hořké čokolády
  • 30 g másla
  • 5 lžic mléka
    Na šlehačkovo-tvarohovou náplň si přichystejte:
  • 250 g tvarohu
  • 400 g smetany ke šlehání
  • 1 zakysaná smetana
  • 5 smetafixů
  • 300 g jahod (malin, borůvek, …)
  • 100 g moučkového cukru
    Na ovocnou želatinu:
  • 2 dortové želé
  • 4 lžíce cukru
  • 10 kusů jahod (případně poměrné množství malin, borůvek, …)
1

Nejprve vyložíme dno dortové formy pečicím papírem. Sušenky rozemeleme nebo nadrtíme a nasypeme do mísy. Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, poté přimícháme mléko. K připravenému čokoládovému krému postupně přidáváme sušenkovou drť a vytvoříme tak hutné těsto. Přendáme jej do koláčové formy, přimáčkneme k jejímu dnu a necháme ho ztuhnout v chladničce.

2

V druhém kroku vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Jahody či jiné ovoce rozmixujeme na pyré, případně ho můžeme ještě propasírovat, abychom ho zbavili peciček. K ovocnému pyré zašleháme tvaroh a zakysanou smetanu, přisypeme cukr. Přidáme ztužovač a ještě chvíli šleháme do zhoustnutí.

3

Následně obě směsi opatrně smícháme. Vzniklý krém navrstvíme na připravený sušenkový podklad a vrátíme zpět do ledničky. Před podáváním by měl krém tuhnout alespoň po dobu 2 hodin. .

4

Nakonec rozmixujeme zbylé jahody, zředíme je na požadované množství (na jeden balíček dortového želé je většinou potřeba 250 ml tekutiny) a smícháme v hrnci s želatinovým práškem a cukrem. Směs přivedeme k varu, asi minutu necháme za stálého míchání povařit a poté stáhneme z plamene. Když je želé mírně zchladlé, vylijeme ho na dort a necháme ztuhnout. Hotový dezert pak krájíme na řezy a podáváme.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.