Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pomazánku na chlebíčky z Moravanky | recept

Náš recept: Pomazánka na chlebíčky z Moravanky je malým tajemstvím kuchařek a kuchařů v českých domácnostech. Moravanka, jakožto královna zeleniny, nám už tradičně slouží jako příloha k masovým pokrmům nebo jako výtečný základ bramborových salátů. Pomazánka z Moravanky je neméně lahodná, svou chutí předčí tisíce jiných pomazánek. Příprava pomazánky z Moravanky určené na chlebíčky a jednohubky je snadná, postupujte podle receptu.

1

Přichystejte si základní suroviny pro přípravu pomazánky. Pomazánka z Moravanky se samozřejmě neobejde bez 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanky (složení: okurky, cibule, karotka, celer, hrášek, paprika, feferonky, ocet, cukr, sůl, kyselina citronová, kořenící výtažek a voda). Dále potřebujete 30-50 dkg salámu, nejlépe šunkového, ale lze použít točený slovenský salám nebo jakýkoli jiný, který najdete v chladničce, 1 pomazánkové máslo, 2 polévkové lžíce majonézy a na dochucení pomazánky pak sůl a pepř.

2

Na masovém mlýnku pomelte salám a zeleninu z Moravanky. Místo mlýnku můžete použít i ponorný mixér či jakýkoli kuchyňský přístroj, který přinese kýžený výsledek.

3

Přidejte pomazánkové máslo (bez příchuti), 2 lžíce majonézy (někdo nahrazuje olivovým olejem) a směs osolte a opepřete. Řádně smícháme a pomazánka z Moravanky je hotová. V některých receptech na pomazánku z Moravanky se objevují ještě nasekaná natvrdo vařená vejce, neváhejte při přípravě pomazánky vyzkoušet různé variace.

4

Pomazánku z Moravanky namažeme na nakrájenou veku a uděláme obložené chlebíčky, pomazánku lze použít na jednohubky, na bagety a jiné pečivo, pomazánka je vhodná při příležitostech, jako je například Silvestr a vítání Nového roku, různé narozeninové oslavy, večírky apod.

Místo salámu můžete použít kousky masa, které zbylo od oběda.

Ostřejší chuť pomazánky z Moravanky je způsobena feferonkou obsaženou ve sklenici se zeleninou. Pokud feferonku po otevření odstraníte, nebude pomazánka ostrá.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak využít karob (svatojánský chléb)
Jak využít karob (svatojánský chléb) | rady a tipy. Karob neboli svatojánský chléb je prášek získávaný z plodů (nazývaných taktéž karob) stálezel…
Jak využít cottage cheese v kuchyni
Cottage cheese je druh čerstvého sýra vyráběného z kravského mléka, jenž je lehký, zdravý a snadno stravitelný. Dá se konzumovat jen tak samotný…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.